ELK Studios Birthday – ny slot

Den svenska speltillverkaren ELK Studios Birthday slot är deras nya stjärna på himlen. Den svenska speloperatören har verkligen seglat upp som en starkt lysande stjärna på speltillverkarhimlen. Från starten 2013 har man regelbundet producerat spel som mottagits väl av marknaden. I och med vinsten av Game of the Year för slotten Wild Toro 2017 visade man att man verkligen var uppe och kämpade med de allra största i branschen. Detta trots att man fortfarande är en ganska liten organisation. Idag återfinns ELK’s spelutbud på flertalet online casinon. Ett utav dem är PlayOjo som nu kan stoltsera med Birthday i sitt spelbibliotek.

ELK + Design = Sant

I maj 2018 släppte man sin senaste slot – Birthday. Med Birthday fortsätter ELK Studios med sin typiska design och man har verkligen hittat rätt i designen även denna gång. Man börjar nu kunna känna igen en ELK-slot på designen och det borgar för ett visuellt snyggt spel. Ett spel som också är behagligt för ögat. Hela slotten utspelar sig i en bar som för tankarna till någon storstad.

Födelsedagar har firats sedan antiken, så det kändes verkligen som att det var dags för konceptet att flytta ut på nätet och in i spelvärlden. ELK gör det som vanligt med bravur.

I Birthday är det partyt som står i första rummet! Ballonger, rosor och champagneglas är bara några av de symboler man ska få ihop. Dessutom har man i Birthday lagt till ett ganska roligt element i att man kan få besök från personer i andra ELK slottar, helt enkelt gäster till födelsedagskalaset. Anne Bonny från Wild Seas, Mr Lake från Lake’s Five, matadoren från Wild Toro och Electric Sam från Electric Sam och Sam on the Beach, är några av de gäster du kan få och alla tar med sig en form av respin i gå bort present, så gäster är verkligen något som man vill ha mycket av till festen. Därför är det inget att tveka för – när klockan ringer är det bara att öppna! Dessutom kan man få flera gäster samtidigt och det är då det börjar snurra ordentligt uppåt i plånboken.

Innovativa features

Birthday är en fem-hjuls slot som vi ser ganska många av för tillfället, men som vanligt har ELK Studios lagt till sina signum där man möter många former av events, bland annat Walking Wilds och Sticky Wilds. Kombinerat med de respins man kan få genom gästerna är det en grymt rolig slot med många olika typer av kombinationer man kan få in, vilket gör att man kan trycka många gånger innan man blir uttråkad eller får samma features i spelet.

En annan rolig liten feature är att det då och då när man sitter och spelar kommer information om olika kända personer som fyller år. En skitgrej egentligen, men rätt kul när man sitter och småtrycker på bussen hem.

Självklart är spelet mobilanpassat (behöver man knappt skriva längre) och en return to player på 96.3% är OK. Det är ett relativt högvolatilt spel, men trots att man har mycket att tjäna på uppsidan får man inte känslan av att man sitter och slaskar.

Summa summarum

Sammanfattningsvis är Birthday en grymt trevlig slot som man utan att tveka kan lägga till bland sina favoriter. Roliga features, mycket snyggt, samt många former av respins och wilds. För att man enkelt ska kunna ha en sjukt trevlig stund framför Birthday och vem gillar inte ett bra födelsedagskalas?!

jan 29,2019